Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2013 03:37 - Какво е Графичен Дизайн ?
Автор: bgcode Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2310 Коментари: 0 Гласове:
0



  Предварително проектиран дизайн на уеб сайта, с предложение за разположението на основните елементи, цветова схема и структура на информацията.

image Графичния дизайн е изкуство или професия на визуалната комуникация, която съчетава изображения, думи и идеи, които да предават информация на публиката.

Графичния дизайн има дълбоко въздействие върху нашето ежедневие. Може би е трудно да си представим как графичния дизайн ни заобикаля и оказва влияние върху нас. Всичко от разписанието на вашия автобус, билбордове, списания, филмови плакати, телевизионни реклами, графики върху тениската до Интернет страницата,която гледате точно сега - всички тези неща и още много други са дело на графичен дизайнер, чиято роля е да информира, да организира, да стимулира, да убеждава, да си взаимодейства с вас по най-ефективния и визуално привлекателен възможен начин. Те са отговорни за организирането и използването на елементи на различни видове медии. Тези елементи включват: илюстрации, фигури, цвят, текстура. Те създават визуални концепции, на ръка или с компютърен софтуер като Adobe Illustrator, Photoshop или In Design.

Графичния дизайн е навсякъде около нас – в сутрешният ни вестник, докато пътуваме до работа или на корицата на любимата ни книга. Най-честите форми включват: уеб сайтове, лого, визитки, обяви, плакати, брошури, билбордове, оформление на книгата, опаковка на продукта, корица на списание.

Графичният дизайн е процес на избор и организиране на думи, образи и послания във форма, която комуникира и влияе на неговата публика. Той съчетава творчество и формални характеристики на изобразителното изкуство с подход, ориентиран към публиката на маркетинга, за да създаде ефективна визуална комуникация.За разлика от изобразителното изкуство,той винаги е в услуга на нуждите на клиента. Дизайнерите анализират данни за предвидената аудитория, като клас на публика, пол, образование, покупателни навици, личностни черти, любими списания, телевизионни предавания и т.н. Целта е да се създаде нещо, което е приятно за окото, и получава вниманието на зрителя.
 



Гласувай:
0


Вълнообразно


Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bgcode
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 9985
Постинги: 2
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930